Pět otázek pro... Tanečníka Adama Zvonaře

18.12.2013 22:53

Kdybyste měl dělat něco ve svém životě naposledy, co by to bylo?

 

Do poslední chvíle bych se snažil rozdávat pozitivní energii v jakékoli podobě.

Kdy mě naposledy rozesmála žena?

 

Stává se to velmi často, jelikož se pohybuji mezi umělkyněmi, nebo spíš lépe řečeno baletkami :-). U mě je to na denním pořádku.
 

Kdybyste ráno dostal 5000korunovou bankovku a měl ji utratit do 24 hodin, co byste si koupil?

 

Kdyby se to dělo každé ráno, tak bych o tom přemýšlel, pokud by to bylo jen jednou, tak bych si ty peníze užil se svojí přítelkyní v nějaké výborné restauraci.
 

Kdy jste naposledy udělal něco pro své druhé?

 

Doufám, že každý den dělám něco pro druhé, mé povolání to vyžaduje, děláme to hlavně pro ty druhé :-).
 

Kdy jste měl naposled radost jako malý kluk?

 

Opět to je skoro na denním pořádku, miluji pocit radosti. Naposledy, zrovna dnes, když jsem si užil krásný den s mými nejbližšími.

 

Kdo je Adam Zvonař…

 

Narodil se v roce 1989 v Plzni, kde už od čtyř let navštěvoval baletní školu. Vystudoval taneční konzervatoř v Praze, již v té době dostal několik sólových rolí. V roce 2008 absolvoval stáž ve Washingtonu, v roce 2009 se stal členem souboru Baletu Národního divadla v Praze, o rok později byl jmenován demisólistou. Zúčastnil se několika mezinárodních tanečních soutěží, kde získal mnoho ocenění (např. hlavní cena Grand Prix Olomouc 2010). Hrál mj. Prince Siegfrieda v Labutím jezeře či Louskáčka ve stejnojmenném představení. V roce 2012 byl jmenován sólistou Národního divadla.

V současnosti žije v Mnichově, kde získal pozici demisólisty v Bavorské státní opeře. Zároveň stále hostuje v pražské ND (představení Amerikana III - Theme and Variations) a v současnosti se připravuje na Vánoce s tradičním baletním představením Louskáček.