Zprávy z Mnichova 3

06.11.2013 20:11

Zdravím Vás u čtení dalšího bavorského blogu Zpráv z Mnichova, tentokrát s číslem tři. V tomto díle bych Vám chtěl představit velice zajímavou a vyjímečnou choreografku Aszure Barton, která s námi připravuje novou choreografii na Baletní Festival 2014.

Pokud Vás tedy její životopis a ukázka zaujme, můžete si zaznamenat datum a  přijet se podívat 4. nebo 5. dubna 2014 na představení s názvem THE YELLOW SOUND/Světová premiéra. Vstupenky je možné objednat ZDE

Proč vlastně píši o představení, které se konná až v dubnu 2014? To proto, že jsme již začali zkoušet. Pohybový slovník A.Barton, je velice osobitý a chce ho dobře přenést na soubor, samozřejmě se jím i inspirovat, a mít na to vše dostatek času.

 

Seznamte se s touto choreografkou:

Aszure Barton se narodila v Kanadě. Vystudovala Národní taneční školu v Torontě. V průběhu studia pomáhala při tvoření choreografií Stephen Godfrey. Na kontě má mnoho choreografií a spolupracovla např. s Michailem Baryshnikovem , Jekatěrinou Shipulinou, Houston Ballet , American Ballet Theatre , Martha Graham Dance Company , Nederlands Dans Theater , Sydney Dance Company , Ballet British Columbia Hubbard Street Dance Chicago, Les Ballets Jazz a de Montréal. Byla lektorkou mistrovkých kurzů např. v Harvard University , The Juilliard School , New York University. Podílela se na fimové tvorbě a spoluprcovala s divadlem Brodway N.Y.. Je zakladatelkou a ředitelkou Aszure Barton and Artists. Pracovně navštívila Evropu , Asiia Afriku, stejně tak Argentinu, Brazílii, Kanadu a Spojené státy. Působila v Baryshnikov Arts Center v New Yorku a Banff Centre v Kanadě. Byla vyhlášena oficiálním velvyslancem současné choreografie v Edmontonu. Je držitelkou mnoha ocenění např. oenění Oscara Petersona , Eugena Levyho , Karena Kaina a Christophera Plummera. Vytvořila choreografii pro Alvin Ailey American Dance Theatre , s názvem LIFT. Více o Aszure Barton ZDE.

 

Ukázka z tvorby A.Barton : 

Pro dnešek je to vše ... 

Příště se můžete těšit na BAYADÉRU :)

 

Líbí se vám choreografický styl Aszure Barton ?

Líbí se Vám choreografický styl Aszure Barton ?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek