Zprávy z Mnichova 4

18.12.2013 21:17

Zdravím Vás u čtení dalšího blogu z Bavorské státní opery. Od posledního dílu nám uběhl více jak měsíc, a proto máme slibovanou Bajadéru již za sebou. Ale nedá mi to se o ní alespoň částečně zmínit. 

Představení La Bayadére je na repertoáru BSB již od sezóny 1998/1999, choreografii podle Mariuse Petipy vytvořil Patrice Bart (nar.1945). Tuto sezónu (2013/2014) jsme odehráli již pět repríz, ve kterých se v hlavní roli Nikie představili: Daria Sukhorukova, Lucia Laccara a Polina Semionova a v roli Solora: Maxim Chashchegorov, Marlon Dino a Lukáš Slavický. Od doby uvedení jsou zvány na hostovaní hvězdy jako je např. zmíněná Polina Semionova dále pak Svetlana Zakharova nebo Vadim Muntagirov a další. 

Na další reprízy se můžete přijet podívat 6.března nebo 10.dubna 2014. Pokud se však do Mnichova nedostanete, nezoufejte! Máte možnost představení Bajadéry shlédnout v ON-LINE přenosu ŽIVĚ, a to v teple svého domova. V hlavních rolích se Vám představí Lucia Laccara a Marlon Dino.

Hledal jsem na internetu nějakou video ukázku , ale bohužel žádné oficiální video z Bayadéry BSB nezveřejnilo. Proto jsem si pro tento díl vybral rozhovor (v angličtině) se Svetlanou Zakharovou, právě před představením Bajadéry v Mnichově.

 

Diskuze: Bajadéra

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek